ישיבת בני רחל הוקמה לפני כ11 שנים, על מנת להקים מקום תורה ויישוב יהודי על קברה של רחל אימנו כפי חזונו של הראי"ה קוק זצ"ל.
בישיבה לומדים כיום כ-80 תלמידים ואברכים. סביב הישיבה צמח יישוב יהודי, המחובר לישיבה. ביישוב מתגוררים רמי"ם, אברכים וצוות הישיבה.
הישיבה מחנכת את תלמידיה, ברוח הראי"ה קוק. הרב זצ"ל פנה לפני כמאה שנה לנדיבי העם, בבקשה שידאגו להקים ישיבה והתיישבות יהודית על קברה של רחל אימנו. לצערנו לאורך כל השנים לא עלה הדבר. במשך קרוב לעשרים שנה גם לא יכלו יהודים לפקוד את קבר רחל. עד שקרה הנס הגדול במלחמת ששת הימים, המקומות הקדושים וקבר רחל חזרו לעם ישראל. מאז, נוהרים רבבות יהודים לקברה של רחל אמנו, כדי לשפוך שיח ותפילה.
ישיבת "בני רחל", הקימה ישיבה במקום והתיישבות יהודית סביבה מה שלא היה מימי מרד בר כוכבא. זכות גדולה לחדש את האחיזה במקום. זה המקום שנצטווה יעקב אבינו על פי הדיבור לקבור את רחל שתעמוד לעם ישראל, לגאולתן. במקום בו ילדה את בנימין שמסמל את זקיפות הקומה הישראלית.
במקום זה נשא בעז את רות לאישה, וזכה להביא ממנה את משיח צדקנו. במקום הזה חיבר דוד המלך את מזמורי התהילים, בדבקות עצומה לבורא עולם. וכאן נמשח למלך על ישראל. במקום הזה ישבה הסנהדרין, והישיבה מחזירה עטרה ליושנה, להקים בית מדרש במקום, קול תורה וקול תפילה.
מאז הקמת הישיבה אנחנו זוכים לסיעתא דשמיא גדולה בהצלחת המקום. בזכותכם אנחנו מחזיקים את המפעל הגדול. אנחנו שליחים שלכם.
גם בתקופת משבר הקורונה, המשיכה הישיבה לפעול ביתר שאת וביתר עוז, בהתאם להנחיות המחמירות ומצילות החיים של הרשויות.
ביום י"א בחשון, יום השנה לפטירתה של רחל אימנו, יש לכם את הזכות להפוך לשותפים בבנין התורה והתפילה והיישוב היהודי על קברה של רחל אימנו- האמא של כולנו.
זכות רחל אימנו תעמוד לכם ומשפחתכם לעד. ברכת ה' עליכם.
ישיבת "בני רחל".